Превърнаха перално в детска градина в „Северен“

Превърнаха перално в детска градина в Пловдив

Бивше перално помещение беше превърнато в помещение за нова група от 25 деца в детска градина „Дъга” в Район Северен . Ремонтът е на стойност 78 хиляди лева като в сумата е включено и изграждането на игрище в двора на заведението. Новопостроеното крило отговаря на всички необходими условия за отглеждане и възпитание на деца.

Възпитаниците на детска градина „Дъга” посрещнаха огромна децегация от официалните гости сред които кметът Иван Тотев, районите кметове, за.кметове , директори на общински предприятие и съветници в местния парламент. Децата бяха подготвили специална музикална програма и цвете за всеки гост.

Новото крило е с отделно предверие, нов коридор, изградена е топла връзка с кухненския блок, спално помещение, санитарен блок. Групата разполага с отделна игрална зала и видеокамери за наблюдения.

Пералният блок не се използва от близо 2 години, защото детското заведение използва външни услуги. Преустройството е наложително. В район „Северен” все още има деца извън детските градини „Останаха като чакащи още около 10 деца. Понякога обаче има движение, често родителите се местят и се надявам , че можем да приемем и тях малко по-късно”, коментира директорът на ЦДГ „Дъга“ Дима Симеонова.

Новото помещение разполага също и с видеокамери за наблюдение, за по-голяма сигурност на децата.

 

 

Подобни статии

Top