Прегазеният полицай спасил самоубиец от удавяне преди 9 години

Прегазеният от турски ТИР на АМ „Тракия“ полицай Николай Треновски е бил семеен с две деца, съобщиха за DCNEWS от пресцентъра на полицията. 41-годишният служител в Магистрална полиция бе блъснат около 4.00 часа тази нощ, докато обработвал друга катастрофа на магистралата. Повече вижте ТУК!

Преди девет години Треновски, който по това време работел в ІV-то районно, заедно със свои колеги, са спасили от удавяне 22-годишен пловдивчанин.
Тогава автопатрул в състава на който влизал Треновски се хвърлил във водите на Марица, в близост до Водната палата и успял да извади на сушата младият мъж, който се опитвал да сложи край на живота си.

За проявената смелост полицаят е бил награден от министъра на вътрешните работи.

Треновски работи от доста години в Пътна полиция, от месец и половина работел към Магистрална полиция. Преместил се по собствено желание. Добър колега, добър служител, обясни началникът на КАТ Николина Джамбова.

Окръжната прокуратура в Пловдив започна разследване на пътния инцидент на автомагистрала „Тракия“, съобщи говорителят Галина Андреева.

С разпореждане на Окръжния прокурор, разследването е възложено на следовател при Окръжния следствен отдел към ОП – Пловдив.  Изясняват се обстоятелствата по инцидента. Разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и автотехническа експертизи. Техническата експертиза ще даде заключение за причината за настъпване на произшествието.

Припомняме, че водачът на камиона – турският гражданин Мустафа Остюрк, на 58 г., е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Извършена му е проба за алкохол, която е отрицателна.

Подобни статии

Top