Предколедни литературни събития за четящите пловдивчани

И тази година в дните преди коледните празници в Пловдив се организират множество литературни събития. Почитателите на българската книга ще имат възможност да се срещнат с  любимите си пловдивски автори в няколко емблематични за града под тепетата места.

На 9 декември в клуб „Библиотеката“, пловдивската журналистка и писателка Екатерина Костова ще представи втория си роман „Писма под възглавницата“. Книгата е с подзаглавие „11 разказа на едно момиче до себе си“. Как израства едно момиче и как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си, ще разберете от самата авторка във вторник вечер.

На 11 декември литературният критик и университетски преподавател Младен Влашки представя новата си книга „РоманОлогия ли?“  в книжарница „Хермес Централ“. „РоманОлогия ли?“ е литературнокритическа книга. Тя е единственият цялостен опит в България да се наблюдава огромното поле на съвременния български роман от началото на ХХI век до днес.

Още една интересна авторка кани на премиера в Пловдив през идната седмица. На 12 декември Мадлен Алгафари ще представи своята книга  „От „Какво ще кажат другите?“ до „Какво избирам аз?“. Срещата ще е  в мол „Галерия“ от 18 часа.

На 13 декември от 16.30 часа в кафе-книжарница „Сиела“ (МОЛ Пловдив) поетесата Катя Белчева ще представи втората си поетична книга „Светлината си тръгва на пръсти“. Катя Белчева е едно от важните имена на пловдивската литература, печелила е и национални награди за поезия.

На 15 декември от 19 ч. в клуб „Библиотеката“  Росен Карамфилов представя романа „Колене“. Година след смъртта на баща си, Росен се появява на литературната сцена, познаваща го вече като талантлив млад поет с две стихосбирки („Орелът и детето“ и „Стерео тишина“), и с първия си роман, посветен на невероятния Кольо Карамфилов, който ни напусна миналата есен.

 

Подобни статии

Top