Предколедно задръстване в Пловдив (СНИМКИ)

След предколедните намаления, дойде ред и на предколедните задръствания. Читатели на DCNEWS се жалват, че предвижването от Водната палата до колелото на панаира отнема средно около 15 минути.

Както всяка година, така и тази българинът традиционно ще се възползва от почивните дни, за да избяга от вкъщи.  Пловдивчани масово ще пътуват, за да се съберат с близките си за Бъдни вечер и Коледа.

Служителите на Областната дирекция на МВР предприемат редица мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив и областта.

Създадена е организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за регулиране и облекчаване на движението по пътищата, по които се очаква най-голямо натоварване – входно-изходните артерии на град Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителни заведения и други места с масово посещение.

ОДМВР – Пловдив призовава водачите на МПС да предприемат пътуване единствено с изправни и подготвени за движение в зимни условия автомобили, да спазват правилата за движение, да не предприемат рискови маневри, да проявяват търпимост при очакваните затруднения в трафика както в населените места, така и по републиканските пътища.

Подобни статии

Top