Пловдив ще посрещне безпроблемно изборния ден

Разследват 9 сигнала за купуване на гласове в Пловдив

Предприети са всички мерки за нормалното протичане на изборния ден в Пловдив, каза Ангелина Топчиева, секретар на общината в града пред радио „Фокус“.

По думите й, служителите на общинската администрация и на шестте районни администрации изпълняват своевременно своите ангажименти. Избирателните секции вече са образувани, обявени са и избирателните списъци.

„Осигурени са необходимия брой избирателни кутии и паравани. Вече са изпробвани и копирните устройства”, каза още Топчиева. Тя добави, че все още се договаря транспорта, който ще се осигури за секционните комисии в деня на изборите.

„Като цяло това, което общината трябва да направи по разписаните в Изборния кодекс неща и ангажименти се изпълнява. Пловдив ще може безпроблемно да посрещне изборния ден. На този етап техническата осигуреност е налична. Надявам се да няма проблеми”, коментира секретарят на общината в града.

Според Топчиева, като цяло времето за гласуване в изборния ден няма да бъде достатъчно. „При висока избирателна активност има опасност да се образуват опашки пред избирателните секции. Нека хората да упражнят правото си на глас, но не в последния момент на изборния ден”, посочи Топчиева.

Тя призова всеки гражданин да провери дали името му присъства в избирателните списъци, както и къде ще гласува, за да не стават обърквания в деня на изборите и всеки да е информиран. Секретарят на общината в града припомни, че ако времето за гласуване се окаже недостатъчно, Изборния кодекс дава възможност да се удължи изборния ден.

„Това ще се преценява на място във всяка секционна комисия в деня на изборите”, поясни Топчиева.

Подобни статии

Top