Председателят на Общински съвет Атанас Узунов отбеляза деня на Лозаря

Преподаватели и гости зарязаха лозите в учебната база на Аграрен университет в с. Брестник

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов бе гост на празника на факултета по лозаро-градинарство към Аграрен университет Пловдив, който се чества всяка година на Деня на лозаря – 14 февруари.

Факултетът, разполагащ с единствената по рода си в страната учебно-опитна винарна с енотека и една от 28-те подобни в света, отбеляза своята 74-та годишнина от създаването си на днешния празник. 

Ректорът проф. Христина Янчева пожела на академичния състав и студентите на университета здрава година и богата реколта. 

Бе отслужен тържествен водосвет, а след него преподаватели и гости зарязаха лозите в учебната база на Аграрен университет в с. Брестник, в която се отглеждат над 400 сорта грозде. Като част от традицията деканът на факултета определи и Цар на лозята. 

На днешния празник  присъстваха още зам.-областния управител Димитър Добрев, зам.-кметът на Община Пловдив Иван Стоянов, кметът на район Южен Атанас Кунчев, заместник-кметове на районни кметства, ректори на пловдивските висши училища, представители на бизнеса.