Представителна зала събира символите на победа на асеновградският спорт

Всички медали и купи, които са подарък на община Асеновград от нейните спортисти, ще бъдат подредени в представителна зала, която в момента се обновява. Това съобщи кметът Емил Караиванов, който посрещна медалистите от международния турнир по вдигане на тежести, провел се в турския град Бурса. В него взеха участие 8 състезатели до 17 години, които заеха второ място в отборното класиране.

”Вие продължавате традицията да представяте успешно Асеновград на национални и световни състезания”, обърна се кметът към своите гости. „Община Асеновград е една от малкото в страната, които успяват да финансират спортните клубове. Тази година са предвидени 300 хиляди лева за това”, каза Караиванов. По думите му, изграждането и поддръжката на спортните материално-технически бази обаче трябва да бъде държавна политика.

В началото на следващия месец двамата национали – Васил Господинов и Ивайло Иванчев, заминават за норвежкия град Ставантия, където ще се проведе Европейско първенство по вдигане на тежести, съобщи треньорът Лъчезар Кишкилов.

Подобни статии

Top