Представят апокалиптичната Sci-Fi-продукция Sunless в Пловдив

Поредното редовно издание на Кинематограф LIVЕ стартира от 17-ти януари в клуб „Петното на Роршах“. От 19:00 ч. посетителите ще могат да се насладят на специално подбрана селекция късометражни филми, представени от двама водещи.

Един от филмите ще бъде Sunless с участието на Малин Кръстев и Китодар Тодоров. Това е първият български апокалиптичен Sci-Fi филм от много години насам. Режисьорът Тео Чепилов ни поднася един печеливш микс от специални ефекти и пародиен привкус, а актьорите ще ни въведат в един постапокалиптичен свят, където абсурдите са също толкова реални, колкото и в нашия.

Sunless е продуциран от Борислав Пенчев, който също е и оператор, а сценаристът и режисьор Тео Чепилов е известен с работата си по създаването на сериали като „Под прикритие”, „Стъклен дом” и „Домашен арест”. Освен Китодар Тодоров и Малин Кръстев, в „Sunless” играе още телевизионният водещ Кирил Христов, а музиката е на най-добрия български drum and bass продуцент – Валери Шолевски – Ogonek. Костюмите и декорите са дело на Марина Червенкова, специалните ефекти на Петър Петров, а монтажист на филма е Бохос Топакбашиян.

Действието в късометражния филм се развива през 2362 година на колония в далечния край на галактиката, където работниците живеят в мръсни подземия при тоталитарен режим, наложен от самоизбрала се за президент до живот зла диктаторка. Героят на Китодар без да иска става враг на режима, когато при прането една от буквите на пропагандния му тишърт пада, превръщайки надписа в обида към властта.

Духовната криза, в която се намира Европа в момента добива застрашителни размери. Политиката е нестабилна, обществото се тресе, карикатуристи се стрелят. Един общ враг се обособи – „Системата“. Това събирателно на всички несгоди и проблеми е пряк израз на онова, което не можеш да назовеш. Онова, което искаш да се махне, но не знаеш какво е точно. Затова излизаш на улицата.“Човекът срещу системата“ е темата на вечерта, защото винаги културата пролива първата кръв, но после винаги се връща по – силна. Ела да изразим заедно недоволството си. Ела, за да се включиш в борбата срещу „Кой“ и „Онези горе“.

 

 

Подобни статии

Top