Представят водещи чуждестранни университети в Пловдив

Достъпното качествено образование в престижни европейски университети ще бъде във фокуса на изложение „Европейско образование”, което ще се проведе днес в Пловдив.

Водещи университети от Великобритания, Дания и Холандия ще представят бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

Освен за популярните aрхитектура, бизнес и мениджмънт, медии и комуникации, компютърни науки, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием и в специалности като авиоинженерство, моден, графичен и индустриален дизайн, криминология, молекулярна биология, медицинска техника, нанотехнологии, биомедицинско инженерство, петролно инженерство, дизайн на компютърни игри и други.

Организаторите на изложението са предвидили и програма от презентации, чрез които бъдещите кандидат-студенти ще научат кои са най-перспективните специалности за професионална реализация и ще се запознаят с тайните на успешното кандидатстване в университети във Великобритания, Германия и Австрия.

За предимствата на практичното образование в Холандия ще разкажат български студенти, които вече учат там.

Посетителите на изложението, което ще се проведе в Гранд хотел Пловдив, ще могат да участват в работилници за подготовка на впечатляващо мотивационно есе и портфолио, както и в дискусионно студио под мотото „Образование за успешна кариера“.

За родителите на бъдещите кандидат-студенти ще има  специален семинар на тема „ Какво трябва да знаят родителите за образованието в чужбина“.

 

Подобни статии

Top