Представят водещи чуждестранни университети в Пловдив

Изложение „Европейско образование” ще се проведе за седми пореден път в Пловдив. В продължение на два дни представители на над 50 водещи университети от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България ще представят повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

Освен традиционно търсените Бизнес и мениджмънт, Финанси и счетоводство, Право, Архитектура, Графичен дизайн и Интериорен дизайн, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като Моден дизайн, Управление на събития, Криминология, Молекулярна биология, Генетика, Медицинска техника, Нанотехнологии, Биомедицинско инженерство и Кибернетика, Уеб дизайн, Компютърна анимация, Машинно и Авио-инженерство, Електро-инженерство, Електроника, Индустриална химия, Метеорология и много други.

Посетителите на изложение „Европейско образование – 2015“ ще имат възможност за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. Представени са също германски висши учебни заведения, а за възможностите за финансиране на следването във Федерална република Германия и образователната система в страната, посетителите на Изложението ще могат да научат от представителите на Германската служба за академичен обмен (DAAD).

Желаещите да следват в Холандия ще могат да разговарят лично с представители на водещи холандски университети. На изложение „Европейско образование“ ще можете да научите и за безплатните бакалавърските и магистърски програми, предлагани от датските университети – VIA University College, IBA Kolding, Dania Academy и др.

За първи път тази година в изложението участват и университети от Франция. Посетителите на изложението ще имат възможността да посетят богата програма от безплатни презентации и семинари и да получат ценна информация както за представените университети, така и за въпроси, свързани с кандидатстването: избор на подходяща специалност, възможности за финансиране на образованието, подготовка на впечатляващо мотивационно есе, и др. Предвидени са специални семинари за родителите на кандидатстудентите, както и за във висши учебни заведения в Европа, напр. възможности за финансиране на образ желаещите да направят магистратура в престижни университети в Европа.

По време на изложението ще бъде обявено началото на конкурс за есе на тема „Какво очаквам от образованието ми в чужбина” с награда – стипендия от 1000 евро за учебната 2016/17 г.

Подобни статии

Top