Представят календар на най-старите етноси в Пловдив

kalendar-ZAEDNO

Първият по рода си Kалендар на етносите ще бъде представен официално тази вечер  в Балабановата къща. Общностите с принос в историята на най-стария жив град в Европа присъстват в него със своя народна мъдрост и традиционно облекло. Проектът е на фондация „ЗАЕДНО“ и представителите на етническите общности под тепетата. Събитието предшества откриването на първия по рода си “Дом на етносите”, който ще отвори врати в края на февруари.

На събитието ще присъстват и фотомоделите от календара с характерно облекло, а всички гости ще опитат от традиционните  ястия на арменци, евреи, руснаци и турци. Специалното питие на вечерта ще бъде вино от нар.

Фотомоделите са автентични представители на общностите в Пловдив.  Снимките са правени специално за календара с любезното съдействие на Международен панаир Пловдив АД. В този проект безвъзмездно се включи пловдивският фотограф Юлиан Георгиев, който е и дизайнер на календара. Време и ентусиазъм доброволно инвестираха приятели на Фондация “ЗАЕДНО”, съпричастни на идеята за етническа толерантност.

 

Посланието e “ЗАЕДНО” да популяризираме вековния модел на мирното съжителство между етносите в Пловдив – градът, известен от векове като конгломерат от различни общности, които съжителстват в разбирателство.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top