Представят книгата „Всички разкази са за теб“ в Карловската библиотека

разкази

Днес от 17 часа в отдел „Изкуство“ на Общинска библиотека – Карлово, авторката на стихове и разкази Мирела Иванова ще представи книгата си „Всички разкази са за теб“.

Мирела Иванова учи в немската гимназия в София и завършва висшето си образование в Пловдивския университет, специалност Българска филология. Тя е един от създателите и активни участници в поетичното общество “Петък 13”.

Автор и сценарист на два документални филма за патриарха на българската национална литература Иван Вазов: “И мойте песни все ще се четат” и “Великите българи: Вазов”, автор на документалния филм “Град от думи”, разказ за уникалния литературен проект “Едно немско пътуване към Пловдив”.

Съсценарист на игралния филм “Аз съм ти”, режисьор Петър Попзлатев, номинация за най-добър сценарий на Съюза на българските филмови дейци за 2013 г. Пише стихотворения, разкази, литературна критика и публицистика, превежда от немски език.

За почитателите на словото в Карлово авторката ще представи не само последната си книга, но и голяма част от творбите, писани през годините, превеждани на различни езици и печелили множество престижни литературни награди.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top