Представят книга за предисторическия Пловдив в Тракарт

Предисторически Пловдив

Книгата „Предисторически Пловдив – опит за историко-историографско изследване”, чиито автори са Божидар Чапъров и Валентина Чапърова, ще бъде представена в Културен център-музей „Тракарт“. Премиерата ще бъде днес от 11:30 ч. по повод Деня на археолога – 14 февруари.

„Предисторически Пловдив“ има за цел да представи документално, въз основа на публикуваната информацията (не хипотетично), проучванията във връзка с праисторическата топография на Община Пловдив, започнали през далечната 1868 г. и продължили с прекъсвания до края на 20 век.

Книгата се подготвя най-напред за специалисти и после за всички, навлезли в някакв а степен в анализа на историографската материя за тези периоди и за онези, които желаят да усетят духовете на дедите ни и величието на Пловдив

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране на книги на пловдивски автори важни за Пловдив издания и е отпечатана в Университетско издателство „Паисий Хилендарски” – Пловдив.

„Да се опитам да напиша предисторията на нашия град е предизвикателство, с което не се наемам – такива писания и анализи следва да са колективно дело” – Божидар Чапъров, автор

Автор на текста: Диди Кузманова

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top