Представят чуждестранни университети в Пловдив

oxford_university_ouside_image_1

Нов образователен проект на международното изложение Световно образование за ранно информиране, който е предназначена  за 11-окласници и техните родители ще се проведе в Пловдив днес. Инициативата UNImarathon започва от 10.30 ч. и ще продължи до 16.40 ч.  в хотел „Тримонциум”. Целта е за по-малко от 4 часа родители и ученици да  получат пълна информация за срокове, процедури, финансиране и тънкости при кандидатстване в западни университети.

Идеята на събитието е да бъдат дадени ранни консултации и професионални съвети при избора на всички ученици, които са решили да продължат обучението си зад граница и се нуждаят от допълнителни професионални насоки.

Програмата е насочена към амбициозни ученици от Пловдив и региона, които желаят да попаднат в най-престижните университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са кратки, подготовката сериозна, а кандидатите са много.

UNImarathon, се провежда близо месец преди края на учебната година и началото на ваканцията, за да може бъдещите кандидати ще получат необходимата информация за подготовка през лятото за приемните процедури, които за чужбина започват от есента.

В 7 тематични презентации за кратко време посетителите получават пълната информация  за условията за прием приема от тази година. В програмата е предвидена сутрешна и следобедна сесия на презентациите, за да обхване учениците според свободното им време и учебната смяна.

Ще бъдат засегнати теми като подготовка на мотивационно писмо, „мога ли да се самоиздържам по време на следването?”, „колко струва обучението в чужбина?”„как да изберем бъдещата си професия?”, „как да ни избере елитен университет?” и др..

Предвидени са и безплатни индивидуални консултации за следване във  Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ

Събитието се координира от консултант номер едно за образование в чужбина „Интеграл” и се провежда с участието на професионални образователни консултанти и специалисти по  мотивацията и професионалната ориентация.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top