Президентът гост на конференция за образованието в Пловдив

Конференция по физика на храните организират в ПУ Пловдив

Президентът Росен Плевнелиев и зам.-министърът на образованието Диян Стаматов ще бъдат специални гости на годишната конференция „Образование за успеха на всяко дете“, която ще се проведе днес в новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“. Форумът ще събере на едно място цялата общност на „Заедно в час“ – учители, директори, ученици, корпоративни партньори и съмишленици, представители на различни образователни институции и международната мрежа Teach For All.

Всички те ще търсят отговор на въпроса: „Какво помага на учениците да поемат отговорност за своя напредък и за напредъка на своя клас?“

Ще бъдат изследвани примери от класните стаи от училищата-партньори на „Заедно в час“, в които е имало сериозен напредък, осъзнато изминаване на пътя към постигането му и самостоятелност от страна на учениците. Всички участници ще имат възможност да се запознаят с видео истории от класните стаи и да участват в работилници, щандове и рефлексии, изцяло ръководени от ученици.

По традиция главните действащи лица на конференцията ще бъдат учениците. Те ще бъдат домакини, водещи, модератори на събитието.

 

Подобни статии

Top