Президентът: Доброто образование е ключът към създаване на зряло общество

Доброто образование е първата основна стъпка в развитието на едно зряло общество. Това заяви президентът по време на петата годишната конференция „Образование за успех на всяко дете“ на „Заедно в час“ и „Америка за България“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В Пловдивския университет Росен Плевнелиев се срещна с ученици от различни класове и възрасти, техните учители, родители и училищни директори от цялата страна.

Държавният глава призова за равен достъп до образование на всички деца и благодари на учителите за това, че са се посветили на най-благородната мисия – да възпитават амбициозно младо поколение. Президентът изрази признателността си към учителите и заяви, че професията на преподавателя трябва да бъде издигната на пиедестал заради високата отговорност и посветеност, които изисква. „Трябва да се стремим към образование, което поставя в центъра детето, ученикът. Доброто образование продължава през целия живот“, заяви Росен Плевнелиев.

Президентът заяви, че държавата трябва на всяка цена да подкрепи каузата за качествено и достъпно образование. „Децата трябва да видят, че всички – държавата, учителите и родителите са на тяхна страна“, каза Росен Плевнелиев.

Президентът призова още към образование, което освен знания, дава на учениците умения. „Вие сте тези, които водят и направляват. Ще успеят само тези, които дръзват да си поставят най-високи цели, а пътят към успеха започва с амбицията“, това послание отправи към децата президентът и заяви желанието си все повече политици да се вслушват в гласа на най-младите.

По време на конференцията Росен Плевнелиев беше удостоен с благодарствена грамота за последователната му позиция всяко дете в България да има равен достъп до качествено образование.

Подобни статии

Top