През 2015-та започват ремонтите, финасирани от 30-милионния заем за Пловдив - DC news

През 2015-та започват ремонтите, финасирани от 30-милионния заем за Пловдив

В началото на следващия месец се очаква окончателно становище на Европейската банка за възстановяване и развитие относно договора, според който Община Пловдив ще изтегли заем в размер на 30 милиона лева . В документа ще бъдат фиксирани точни условия, но според предварителните договорки срокът на погасяване на кредита е седем години , три от които са гратисен период.

В продължение на близо два месеца юристите на Община Плодив заедно с експерти на банката уточняваха детайлите по договора. Ние вече сме изпратили нашето становище за окончателния вариант на документа, чакаме одобрение и потвърждение от страна на банката. Надяваме на сесията на 9 октомври да имаме точка, която да разгледаме окончателния договор между банката и общината, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той очаква до края на година да приключат тръжните процедури , а през месец февруари вече да има и избрани изпълнители. Според Тотев изграждането на първия обект с парите от заема може да започне най-рано през март 2015 година.

Първият обект , който ще започне за изпълнение е реконструкцията на бул „Коматевско шосе”. Той е сравнително лесен за изпълнение , защото няма да се съобразяваме със сложната градска инфранструктура и няма да се поставят водопровод или канализация. Другите обекти ще се определят в зависимост от плановете на общинаобясни Тотев.

Предвижда се средствата от заема да бъдат използвани за ремонт на части от булевардите „Шести септември“ и „Руски“ , както и изграждане на нов булевард „Северен“ – от моста „Адата“ до „Карловско шосе“.

 

 

 

 

Подобни статии

Top