Прекратяват делото срещу шизофреника, разбил кметския джип

Вдигат заплатите на общинските служители

Досъдебното произвоство срещу 32-годишният Илия Димитров Русков, който разби стъклото на кметския джип на 16 февуари, ще бъде прекратено, съобщи за DCNEWS говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Причината е, че Русков е шизофреник и не е можел да отговаря за действията си.

Предстои да бъде внесено предложение от наблюдаващия прокурор  за прилагане на принудителна мярка за лечение в медицинско заведение на психично болния, който се води на учет в местния психодиспансер.

Все още продължават активните действия за установяване на подпалвача на другия кметски автомобил – хюндая, шофиран от съпругата на Иван Тотев – Деница. На този етап обаче няма повече информация по досъдебното производство, уточни Илиев.

Припомняме, че на 16 февруари белият джип Ауди Q7 на кмета Иван Тотев бе разбит около 8.30 ч. сутринта. Инцидентът станал на паркинга до сградата на община Пловдив, минути след като градоначалникът паркирал колата.

Минути след това общинските полицаи и охранители задържали в близост до църквата „Св. Петка“ избягалият от местопрестъплението Илия Русков. 20 дни по-рано пък – в нощта срещу 27 януари, беше запален хюндая на съпругата му Деница.

Подобни статии

Top