Прекратяват транспортни договори в Асеновград, фирмите не изпълняват задълженията си

Пловдивска фирма е на път да изгуби договорните си отношения с общината заради неправомерно покачване цената на билета по линията Асеновград – Пловдив.

Оказва се, че вместо регламентираната сума от 1, 20 лева за близо 20 километровото трасе, превозвачът „Стойчев и син” таксува пътниците с 30 стотинки повече. Въпросът стана актуален на днешното общинско заседание.

За нарушението сигнализира съветникът от ПП „ Зелените” Дамян Борисов, след масови сигнали и недоволство на граждани. Фирмата е в нарушение на договора, според който вдигането на цената може да става само след решение на Общински съвет, коментира и кметът Емил Караиванов.

Самоволното увеличение на цената на билета е констатирала и общинска проверка. Още през декември миналата година от „Стойчев и син” са поискали по-скъпа такса за маршрута, но без аргументи. Затова общината им отказва. За нарушението превозвачът ще бъде санкциониран.

Припомняме, транспортната фирма „Стойчев и син“ спечели през 2011-та година конкурса за обслужване на 14 броя курсове по най-печелившото трасе Асеновград – Пловдив с цена на билетчето от 60 ст., което още тогава бе определено като нереално и дъмпингово.

През март договорът на фирмата изтича. Друг превозвач пък вече е глобен, след като не изпълнява разписанието по транспортната схема на общината. Заради нередовно обслужване на градските линии с номера 1, 2 и 4 фирма „Комексмаш” е санкционирана с 2100 лева.

Въпреки, че за Асеновград предстои процедура по провеждането на обществена поръчка за възлагане обслужването на превозите по цялата транспортна схема, заради констатирани нарушения по-рано и едностранно ще бъде прекратен един от договорите, оповести кметът Караиванов. На този етап обаче не уточни за кой документ става дума.

Top