Премахват опасните съоръжения от детските площадки в Асеновград

До края на летните месеци всички опасни елементи и детски съоръжения ще бъдат премахнати, а кътовете за игра пригодени за безопасна игра. Вече е ясна фирмата, която се заема с ремонта и поддръжката на детските площадки  в Асеновград и селата.

Нарочна проверка на всички 55 къта за игра е установила липсващи болтове на съоръженията с пружини, повреди по катерушки, по въртележки, стърчащи ръбове на пързалките. За подмяна на повредените съоръжения в обществените зони общината е осигурила 40 хиляди лева.

Ремонтът ще тече поетапно като се започне с подновяване на площадките в квартал „ Свети Георги” и централната част на града. Поръчката е със срок на изпълнение една година, показва справка в сайта на общината.

Още в миналия мандат кметът д-р Емил Караиванов разпореди да се изработят проекти за нови, безопасни и изгодни площадки. Поводът беше инцидент с дете с фрактура на ръката и комоцио.

Бюджетът инвестира в 15  тематични детски площадки общо 300 000 лева, всяка от тях с отделна сюжетна концепция, така че на малчуганите да им е забавно. Само година-две по-късно тези съоръжения също взеха да издъхват.

Снимка: ПИК

Подобни статии

Top