Премахват стари стълбове в „Южен“, ето къде не трябва да паркирате!

На територията на пловдивския район „Южен” на 17 юни (петък), ще се извърши поредна акция за демонтиране на 9 неизползваеми стоманобетонни и метални стари стълбове за улично осветление. Най-късно до средата на следващия месец броят на премахнатите подобни съоръжения ще достигне 90, увери районният кмет Борислав Инчев.

„Предприемаме демонтирането на старите стълбове, защото представляват потенциална заплаха, тъй като са амортизирани, а част от тях се намират на абсурдни места”, обясни Инчев.

Той подчерта, че някои от съоръженията са обрушени в основата си и съществува опасност да се срутят сами. „Освен, че не се ползват от години, голяма част от тях попадат върху места за паркиране, издигат се пред магазини или гаражи, както и в близост до кръстовища, където могат да създадат потенциални проблеми“, допълни кметът на Южен.

Тъй като премахването на стълбовете ще се извърши със строителен кран,  от районната администрация призовават всички граждани, които живеят или имат предвиден ангажимент в петък на следните адреси, да улеснят работата на техниката, като не паркират на посочените места:

 – ул. „Георги Кондолов“ на ъгъла с ул. „Петрова нива“;

– ул. „Георги Кондолов“ от № 1 до № 7;

– на ул. „Чорлу“ на ъгъла с ул. „Стамат Икономов“ (до гаражите);

– на ул. „Чорлу“ на ъгъла с ул. „Петко Войвода“;

– на ул. „Енисей“ № 12;

 

 

 

Подобни статии

Top