Премиера на „Аз актьорът“ в пловдивския театър

В Световен ден на театъра – 27 март, в Пловдив ще бъде премиерата на моноспектакъла на Стефан Попов „АЗ, АКТЬОРЪТ? Брат ми уби президента“. Режисьор на постановката е Петър Карапетков, с участието на актьора Стефан Попов, сценографа Петър Митев и автора на пиесата Родни Лий Роджърс, който пристига от САЩ специално за премиерата.

Спектакълът е съвместен проект на Драматичен театър- Пловдив и Pure Theatre (САЩ), чийто основател и артистичен директор е Родни Лий Роджърс – драматург, сценарист, режисьор и актьор с богата творческа биография. Оригиналното заглавие на пиесата е „Трагикът“. Тя е биографичен разказ за живота на Едуин Бут (Edwin Booth) – изключителен шекспиров актьор, който някои театрални историци считат за най-добрия актьор на 19 век. В историята Едуин Бут остава не само с актьорските си постижения, а и с етикета „братът на убиеца на Президента Линкълн“ – Джон Уилкс Бут.

Музиката към спектакъла е на родената в Пловдив талантлива българка Добринка Табакова, номинирана за Грами през 2014 г. за първия й самостоятелен албум „Струнни пътеки“.

Премиерното представление ще бъде тази вечер от 19:00 ч. в Камерна зала.

 

Подобни статии

Top