ПРЕМИЕРА: Ромео и Жулиета или сонет за безсмъртната любов

Танита и Георги ще се срещнат за първи път в Пловдив, арт-сцена „4хП“, тази вечер от 19:00 часа. За да ви потопи в дебрите на любовта – онази истинската, трагичната, вечната, незабравимата.

В годината, в която празнуваме 450 години от раждането на Шекспир, режисьорът на театъра Николай Георгиев тръгва към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия. Но не за да я постави на сцена и да Ви запознае с образите на Ромео и Жулиета, а за да срещне човекa зрител с едно момиче, което не подозирате, че съществува. За да Ви потопи в дебрите на любовта – онази истинската, трагичната, вечната, незабравимата.

Този път – не за да видите колко от вас има в Шекспир и колко от Шекспир – във вас, а за да се откажете от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и да си кажете „Аз не съм това, което съм, защото съм само това, което съм. Така вече става!““. „Когато човек се откаже от всичко, което „е“, само тогава и единствено тогава „е“. Съблечен. Истински. Себе си“, допълват артистите.

Режисьор на постановкате е Николай Георгиев, концепцията е дело на Ян Кот.  Хореограф е Петя Йосифова.

С участието на: Ромео – Георги Арсов, Жулиета – Танита Генова, Меркуцио – Марко Дженев, Тибалт – Николай Андреев, Дойката – Весела Радева, брат Лоренцо – Константин Кучев, граф Парис – Дилян Дайновски, брат Джовани – Георги Георгиев, Монтеки и Капулети – Криси Милева, Владимира Николова, Виолина Иванова

Подобни статии

Top