Преподаватели от ТУ – Пловдив: Университетът е финансово нестабилен

snimki 003

Финансовото състояние на филиала на ТУ- София в Пловдив е нестабилно. Около това становище се обединиха преподаватели от ВУЗ-а, подкрепящи студентите в исканията им да бъде направен ремонт на общежитието, в което живеят.

„Дограмата е дървена, мухълът в баните е навсякъде. Отопляват се с електрически печки, защото парното не може да покачи температурата в помещенията, каза Павлинка Кацарова“, преподавател по „Основи на инженерното проектиране“.

Въпросът с битовите условия в университетското общежитие е поставен през май месец пред депутати в Народното събрание. Към онзи момент необходимата сума за цялостния ремонт на сградата е възлизала към 2 млн лева, добави още Кацарова. Пари обаче не са отпуснати.

Припомняме, че вчера студентите от ТУ – Пловдив, разпространиха отворено писмо до ректора на университета проф. дтн инж. Георги Михов, в което излагат проблемите си в учебната дейност и в условията на живот – много лошо състояние на студентското общежитие, некачествена храна в стола, липса на спортна база.

„Абсолютна глупост е, ако не се обърне внимание на студентското писмо. Положението е изключително сериозно“, заяви доц. Станислав Алексиев, ръководител катедра „Машиностроене“.

В началото на следващия месец в ТУ- Пловдив, предстоят избори за ново ръководство. Преподавателите са категорични, че никой от сегашното ръководство не е влизал до този момент в общежитието, за да видят в какво състояние е сградата и при какви условия живеят студентите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top