Пресякоха схема за изнудване, действала от година и половина, прокуратурата повдигна обвинение

Според събраните до момента данни от потърпевшия са отнети около 7 хиляди лева

Разследването е проведено по досъдебно производство, образувано този месец в отдел „Криминална полиция“ под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Сигналът е получен от 22-годишен младеж, който разказал, че в средата на февруари м.г. станал неволен свидетел на кражба на чужда вещ и това породило у него силно смущение.

За ситуацията и притеснението на младежа разбрал негов криминално проявен познат, на 25 години. След като умело внесъл страх у жертвата си, че ще разпространи информация за случилото се, а също го заплашил и с физическа саморазправа, извършителят принудил младежа всеки месец да му плаща между 500 и 600 лева от заплатата си.

Някои от вноските „спокойствие“ били получавани на ръка, а други – чрез парични преводи, като за изминалата година и половина общата им стойност достигнала около 7 хиляди лева. 

След направения анализ на събраните доказателства криминалистите арестували 25-годишния при вземане на поредната сума.

С постановление на наблюдаващия делото окръжен прокурор вчера мъжът е привлечен като обвиняем, а с решение на съда  му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.