Приветствие на кмета Иван Тотев по повод 6-ти септември

В навечерието на 130-тата годишнина от Съединението на България, кметът на Пловдив Иван Тотев, отправи приветствие към пловдивчани по повод годишнината и празника на града под тепетата. Ето и пълния текст на приветствието:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ,

 

С чувство на гордост винаги сме изтъквали заслугите на Пловдив  в новата история на България.  В най-тежките моменти за нашия народ градът ни е поставял новото начало в неговото историческо развитие. Затова се гордеем, че Пловдив е синоним на българското историческо битие и истински световен град.

В навечерието на 130-тата годишнина от историческия акт на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, връщайки се към събитията от 1885 година, се прекланяме пред делото на предците ни, осъществили Пловдивската революция, която превръща страната ни в политически фактор на Балканите и в Европа, а народът взема съдбата си в свои ръце, осъзнал силата на единението. Няма страница от нашата нова история, в която опитът, поуките и най-вече самочувствието от Съединението да не присъстват.

Днес посрещаме Празника на Пловдив със заслужено самочувствие и висок дух. Горди сме от постигнатото и уверено работим за бъдещето.  Пловдив вече живее като Европейска столица на културата 2019.  Няма по-голяма възможност един град да популяризира  своето и на цяла България културно-историческо наследство пред многомилионната европейска сцена. Убеден съм, че ЗАЕДНО ще продължим да работим за просперитета на нашия красив и вечен град.

В Деня на Съединението и Празника на Пловдив отправям към Вас сърдечните си пожелания за здраве,  благоденствие и много успехи.

Честит празник!

 

инж. Иван Тотев
Кмет на Пловдив

Подобни статии

Top