Приемат глоби до 500 лева за паркиране върху градинки и тротоари

Да бъдат отхвърлени изцяло като неоснователни направените от бившия шеф на Онкодиспансера д-р Калин Калинов писмени възражения срещу конкурса за управител на Комплексния онкологичен център, предлага в извънреден порядък за днешното заседание ресорният зам.-кмет Минко Кафтански. Възраженията са внесени от д-р Калинов в местния парламент на 9 юни. Той твърди, че конкурсът е бил опорочен и настоява за отмяна на решението, с което д-р Красимир Вальов е определен за победител в него. Бившият управител настоява също за обявяване на нов конкурс.

Още 38 точки ще разгледа Общинският съвет на днешното си заседание. Ще бъдат гласувани предложения за двама нови почетни граждани на Пловдив. Това са проф. Антон Безеншек и Антон Ризов. Проф. Безеншек е номиниран заради навършването на 100 години от смъртта му и заслугите му към просветното дело в града под тепетата. Антон Ризов е европейски шампион по спортна стрелба  и е най-добрият стрелец с пушка сред мъжете за всички времена в България.

На сесията ще бъде гласувано предложение Антовата къща в Стария град да бъде прехвърлена на Община Пловдив от държавата. Ще бъдат актуализирани също разписанията на част от автобусните линии с номера 1,2,3,4,5,6 и 8.

Съветниците ще гласуват глоби в размер от 50 до 200 лева за шофьори, които паркират върху тротоари, зелени площи, пешеходни зони, паркове, градини, детски площадки и др.

Съветниците ще гласуват д-р Елена бояджиева за управител на ДКЦ4 и ще изберат временен управител на ДКЦ Пловдив, чийто досегашен шеф д-р Красимир Вальов бе избран за шеф на КОЦ.

Подобни статии

Top