Приемни дни и открит телефон за граждани в пожарната - DC news

Приемни дни и открит телефон за граждани в пожарната

269 фалшиви сигнала са подадени в пловдивската пожарна от началото на годината. Статистиката показва, че лъжливите сигнали са намалели със 120 в сравнение със същия период на предходната година. Това съобщи говорителят на пожарната в Пловдив Цветан Дешев на пресконференция, с която бе дадено началото на Седмица на пожарната безопасност.

545 са пожарите с материални щети, с шест повече от 2015-та година. 27 души са пострадали, а шест са загиналите при пожари за тази година.

Седмицата на пожарната безопасност е от днес (12 септември) до неделя (18 септември) и се провежда по случай  професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.

През седмицата се организират приемни и открити телефони за граждани в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” от 09:30 до 12:00 часа.

Ще бъде отговаряно на всякакви въпроси свързани със пожарната безопасност.

През празничната седмица на пожарникарите  ще бъде проведена учебна евакуация с малчуганите от детска градина „Космонавт“ в район „Северен“.

На 14 септември ще се отдаде почит към паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и поднасяне на цветя пред паметните им плочи в Регионалната дирекция и в Стария град. Ще бъдат наградени и огнеборци от пожарната в Пловдив.

На 17 септември на площад „Централен”, от 10:00 до 12:00, ще се проведат демонстрации на пожарна и спасителна техника пред обществеността. Ще има също демонстрации на спасителни дейности с оказване на първа помощ на пострадали, като ще участват доброволци от БЧК и от Доброволно формирование „Пловдив 112”. От 10:30 часа ще се проведат и демонстративни занятия за гасене на пожари пред гражданите в парка пред ОУ „Димитър Талев“.

 

Подобни статии

Top