Приказни фотографии в галерия „Константин“

Приказни фотографии ще подреди днес в пловдивската Арт Галерия Константин руската фотографка Анка Журавлева. Изложбата ще бъде открита в 18:30 ч. и ще остане в галерията до 5 август.

Експозицията е озаглавена „FAIRY TALES“, а Арт Галерия Константин има изключителното представителство на творбите на Журавлева за Франция и България.

Анка Журавлева е родена на 4 декември 1980. От детските си години проявява интерес към изкуството и архитектурата. Учи в Московския архитектурен институт. След смъртта на родителите й пее в рок група, работи като татуист, модел, а впоследствие – в Мосфилм. По това време среща съпруга си Александър Журавлев, с когото заминава да живее в Петербург. Започва да рисува графика, но продължава творческите си търсения и в други области на изобразителното изкуство. От 2002 година рисува маслена живопис, с която я запознава приятелят на съпруга й – известният руски художник Гаврил Лубнин. Първата й изложба е в ефира на местния тв канал – с картините е направено оформление на студиото. По-късно прави още няколко изложби, а нейни картини и рисунки са притежание на частни колекции в Русия и зад граница.

От 2006-та година, Анка Журавлева започва да се занимава с фотография. Участва в много проекти – публикации в списания, илюстрира книги, прави фотоизложби. През 2013 година заедно със съпруга си заминава за Португалия. Двамата живеят в Порто.

Подобни статии

Top