Прикованата на легло Емилия продължава да вярва и да дарява любов

Склонни ли сме поне веднъж да забавим за малко темпото си, да спрем и да се огледаме, за да видим тези, на които животът е отнел правото да се движат, работят и живеят като нас? Съпричастен ли е все още българинът или ежедневната борба за оцеляване му е отнела способността да се радва и страда, заедно с другите?

Тези и подобни въпроси си задаваха десетината присъстващи в клуб „Библиотеката“ в Пловдив тази вечер, които отделиха от времето си, за да се запознаят с историята на Емилия Никитова, 47-годишната жена, прикована на легло от т.нар. слонска болест. Събитието премина под надслов „Бъди светлина!“ и на него бе представена стихосбирката на Емилия, която носи заглавието „На приятелите с любов“.

Клубът, който се пълни винаги, когато има забавление и музика, този път остана почти празен. Писателят Стефан Бонев бе един от малкото присъстващи на събитието, и след като се запозна със стиховете на Емилия, бе категоричен, че тя трябва да продължава да твори. По негова идея произведенията на 47-годишната пловдивчанка, които все още не са издадени, ще бъдат предложени за издаване с общинско финансиране.

Освен идеи как да се помогне на жената, присъстващите в клуба имаха възможност да чуят пожеланията на Емилия към всички нейни приятели, които я подкрепят и й дават кураж. Една от огранизаторките на събитието, журналистката Ваня Трингова, бе заснела кратък клип с участието на Емилия, който може да видите по-долу. Борбеността и желанието за живот трогнаха всички и заедно си обещахме да направим всичко по силите си, за да помогнем на Еми да живее.

Цялата история на Емилия, както и банкова сметка, на която можете да помогнете, вижте тук!

Подобни статии

Top