„Приобщена река” е темата на “One architecture week” тази година

20150914_120804

Броени дни остават до откриването на тазгодишния фестивал “One architecture week”. Организаторите вече разкриха част от събитията в програмата на фестивала. Темата тази година е „Приобщена река”.

„Темата на “One architecture week” е важна, тъй като ще събере допълнителни гледни точки към бъдещето развитие на бреговете на Марица”, съобщи зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.

По думите на директора на фондация „Пловдив 2019″ Валери Кьорленски един от символите на града – река Марица, е сред основните елементи заложени в програмата на града под тепетата за Европейска столица на културата.

„Превръщането на реката в едно място за отдих, почивка и обществен живот. Радвам се, че “One architecture week” за пореден път усеща точните и важни точки, които интересуват града и обществения живот”, добави още Кьорленски.

„Програмата тази година е доста разнообразна. Новото е в раздел „Намеси“. Тази година сме включили девет тест-експеримента“, сподели директорът на фестивала Любо Георгиев.

В четири поредни вечери организаторите ще очакват пловдивчани на специалната сцена, изградена край реката. Там всеки може да сподели какво иска да бъде реализирано по бреговете на Марица в бъдеще.

Тази година в “One architecture week” участие ще вземат 100 човека от 25 страни. Фестивалът се открива на 18 септември и ще продължи до 27 септември.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top