Природонаучният музей отбелязва деня на влажните зони с изложба и филм

THE SALT OF THE EARTH_poster_bg

Почетният консул на Федерална република Германия, д-р Мариана Чолакова и Директорът на Регионален природонаучен музей-Пловдив, гл. ас. д-р Огнян Тодоров, канят всички този вторник (02.02.2016) от 18:00 часа в Регионалния природонаучен музей – Пловдив (ул. „Христо Г. Данов“ №34). ) По повод световния ден на влажните зони ще бъде открита изложбата „Климат? Промени. Знание! Актуални новини от света на науката за климата”. След което ще се прожектира филма „Солта на земята“.

Под мотото „Знаем много, но правим твърде малко“ изложбата на германската организация Germanwatch изучава промените на климата и адаптацията към тях.
Изложбата ще остане в музея до края на март 2016 г.

Най-новият шедьовър на един от големите майстори на визуалното изкуство Вим Вендерс – „Солта на земята“, проследява живота на един от най-талантливите фотографи на всички времена. В продължение на 40 години фотографът Себастиао Салгадо пътува през различни континенти. През и чрез обектива си, той става свидетел на едни от важните събития в историята на света, запечатва международни конфликти, глад, страховити кризи и масово преселение, но и грандиозни пейзажи като част от един уникален фотографски проект – преклонение пред красотата на планетата. Филмът ще се прожектира със субтитри на български език.

Вход – свободен и за двете събития.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top