Проблем с лиценза на Локомотив (Пловдив) заради 10 бона

Сериозен проблем с лиценза за следващия сезон може да има Локомотив (Пловдив). За да бъде отстранен той, собственикът на клуба Христо Крушарски ще трябва да чисти пореден наследен дълг, съобщава „7 дни спорт“.

Трима предявиха финансови претенции към „черно-белите“, равняващи се общо на около 11 000 лв. Става въпрос за Георги Фиданов, изпълнявал длъжността директор на ДЮШ, както и бившите треньори от школата Красимир Димитров и Георги Славов. Те претендират за по 4 неизплатени заплати.

Задълженията към Фиданов, капитана от шампионския сезон на „черно-белите“ и Славов датират от 2014 година, когато клубът все още се издържаше от бившия собственик Коко Динев.

Става въпрос за месечните им възнаграждения за март, април, май и юни. По непотвърдена информация месечното възнаграждение на Фиданов е било в размер на 1200 лв., а тези на Димитров и Славов – по 800 лв. Сметките показват, че общото задължение към тримата е 11 200 лв.

Миналата година те са предоставили необходимите документи пред Лицензионната комисия, но въпросът останал нерешен. Сега правата на триото ще отстоява адвокат Михаил Михайлов. Ще направи опит да бъде постигнато споразумение между заинтересованите страни.

Междувременно собственикът на Локомотив Христо Крушарски обяви, че няма да раздава премии за победата над Монтана.

„Това все пак е последният в класирането. Вече съм на 100% убеден, че от тук нататък трябва да залагаме на български играчи. Съжалявам за някои ходове през тази зима, но ще коригираме нещата“, заяви босът.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top