Провериха 11 автомобила след сигнал за гонки по „Кукленско шосе“

Пътни полицаи провериха 11 автомобила след сигнал за евентуално участие в нерегламентирано състезание в Пловдив. Около 20.30 часа в четвъртък в ОДМВР – Пловдив е постъпила информация, че в района на бензиностанция на бул. „Кукленско шосе“ са забелязани голям брой моторни превозни средства, чиито водачи най-вероятно се канят да организират гонки помежду си.

 Незабавно били насочени екипи на сектор „Пътна полиция“, които установили паркирани 11 леки автомобила с регистрации от различни области на страната.

На място шофьорите и пътниците в колите били информирани от полицейските служители за предвидените санкции по ЗДвП при евентуално участие в нерегламентирани състезания.

Малко по-късно, на изхода на бензиностанцията, полицейски постове предприели проверки на изтеглящите се автомобили. Установени са три нарушения – в единия от случаите от движение е спрян лек автомобил с неизправно шумозаглушително устройство, а на шофьора е съставен акт.

Други двама водачи са глобени с фишове заради неизрядни светлинни системи.

ОД МВР Пловдив призовава гражданите да проявяват бдителност и своевременно да сигнализират за прояви на водачи на МПС, свързани с подготовката и провеждането на нерегламентирани състезания.

При проверката на всеки сигнал полицията ще бъде безкомпромисна към нарушителите на установения законов ред, които с поведението си застрашават здравето и живота на останалите участници в движението.

Подобни статии

Top