Проверяват организацията на работа и храненето в асеновградските забавачки

deca_detska_gradina

През месеците юни, юли и август проверките в детските заведения в община Асеновград са насочиха към организацията на лятната работа и храненето на децата.

При проверка в девет детски заведения в община Асеновград, относно храненето на децата, бяха направени следните констатации:

– всички детските заведения, обект на проверката, имат седмични менюта и всички са поставени на видно място във фоайетата на детските заведения, на място достъпно за родителите.

– във всички детски заведения проверяващите са извършели измерване на сервираната за обяд храна на децата с изключение на Ясла № 1, тъй като там вече са приключвали с обедното хранене.

– от данните за количеството на сервираната храна става  ясно, че в норма или в повече са били порциите в пет от проверяваните девет детски заведения.

– отклонения от грамажа на плодовете са констатирани в две детски заведения и само в една детска градина – в порцията печена риба.

Проверките в детските градини в община Асеновград ще продължат в двете основни направления – организиране на лятната работа и хранене на децата в детските заведения.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top