Прогноза: Идва зима на недоимък и протести - DC news

Прогноза: Идва зима на недоимък и протести

Зима на недоволството и протестите прогнозира Атанас Кръстев

Зима на недоимъка и протестите. Тази мрачна прогноза предвещава Атанас Кръстев, часове преди вота на 5 октомври. Държавата ни е във финансов колапс, тресе се от недоволства, заради неизплатени заплати и покачване цената на тока. Липсва гаранция за стабилността на банковата система, стратегия за оздравяване на системите в здравеопазването и образованието. Именно това са задачите, с решаването на които трябва да започне мандата на новото правителство, според председателя на КТ „Подкрепа” в Пловдив.

Напрежението в социалната сфера ще ескалира още с първите сметки за тока, прогнозира Кръстев. Стотици са тези, които не са получавали заплатите си от месеци. Над 30 хиляди са вложителите в КТБ, само на територията на Пловдивско, които очакват решението на държавата за разрешаване на проблемите. По думите на Кръстев, това ще изведе още повече хора на улицата.

Самите правила на игра изхвърлят обикновения човек, а това е най-ценният човек за мен в тази държава. Това са хората, които работят, хората, които си плащат данъци, обучават децата си, но стават все по-бедни, коментира Кръстев.

Политически активните българи, живеещи в страните в ЕС и извън него, до голяма степен ще определят ситуацията в страната, е мнението на Атанас Кръстев. От ефира на сутрешното студио на ДСТВ той отправи предизвикателство към следващите управляващи.

Време е вече, когато се формира едно мислене на определени управляващи, те да разсъждават като цяло за интересите на държавата и особено за хората, които живеят в тази държава. Защото логиката е такава, правилата са такива, иначе държавата губи смисъла си като понятие.

Не интересни събития, а нови предсрочни избори още през зимата, прогнозира още синдикалният лидер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top