Продадоха картината на Геракси Гераксиев за Люси, тръгна търг за още една

Пейзажът на асеновградския художник Геракси Гераксиев, който художникът и неговият приятел Ранчо Киров обявиха на търг в подкрепа на учителката по английски език Любомила Ангелова, бе продаден. Картината бе закупена за сумата от 252 лева от пловдивчанката, която даде първата оферта за платното. Впоследстиве в наддаването се включи и втори участник, но в крайна сметка първият клиент победи с втора, по-висока оферта.

Средствата ще бъдат преведени по сметката на Люси, която страда от остра миелоидна левкемия и вече е в Германия, където предстои да ѝ бъде направена трансплантация в германска клиника.

Припомняме, че търгът бе обявен от Киров, който обяви наддаването за пейзажа в личния си профил във Фейсбук на 7 декември. Повече вижте ТУК!

Междувременно инициативата се разрасна и още една художничка обяви търг за своя творба. Марина Георгиева посочва във Фейсбук профила си, че продължава започнатото от Геракси Гераксиев.

Началото на наддаването бе обявено в 16.00 ч. на 10 декември, а краят на търга ще бъде в 16.00 ч. в неделя – 13 декември. Творбата е рисунка с молив върху хартия и се нарича „ЕСМЕРАЛДА“. Размерите ѝ са 34/34см, а първоначалната цена е 60 лева.

Ако имате възможност и желание да помогнете на Люси, можете да го направите с дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 - валидни само, ако се намирате на територията на република България, а също и по дарителска сметка към Райфайзенбанк:

IBAN: BG53RZBB91551006205144
BIC: RZBBBGSF
Любомила Бориславова Ангелова

Подобни статии

Top