Продължават да правят забранения ляв завой на автогара „Юг“

Продължават да правят забранения ляв завой на автогара ЮГ

Левият завой, който междуградските автобуси правят незаконно при влизането си в автогара „Юг“ е забранен, но ограничението често не се спазва. Водачите на рейсовете от години са превърнали пътното платно в безплатен паркинг. Наша проверка показа, че и днес автобусите продължават да извършват незаконната маневра.

Още в средата на миналата година кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че левият завой, който междуградските автобуси правят, за да влизат в автогара “Юг”, ще бъде забранен. Ограничението трябваше да бъде въведено след като приключи ремонтът на булевард “Христо Ботев”.

Директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Васил Павлов потвърди, че нарушенията продължават. Една от причините е, че на платното все още има останала пътна маркировка, която показва, че левия завой е възможен.

Предстои тя да бъде премахната и да се повдигнат тротоарите. На разделителната ивица до бетонния мост ще се сложат знаци и преградни пана. Павлов допълни, че гумените колчета ще бъдат продължени до Сточна гара, за да се избегне маневрата.

Според новата организация на движение, която предстои да влезе в сила за транспортните фирми, които обслужват извънградските линии, ще влизат в автогара „Юг“ по улица Иван Вазов“ и „Одрин“. По план спирката на градския транспорт от южната страна на булевард „Христо Ботев” ще бъде изтеглена на 50 метра към Централна гара.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top