Продължават разпитите на свидетели за побоя над Румен Койчев

С разпити на свидетели ще продължи днес делото срещу биячите на 16-годишния ученик от Езикова гимназия „Иван Вазов“ Румен Койчев. Момчето бе пребито от фенове на Локомотив Пловдив на 3 януари тази година, пред заведение в кв. „Кючук Париж“. След побоя младият волейболист лежа няколко дни в болница с травми по главата и избит преден зъб.

На предишното заседание бяха разпитани Румен, баща му, един експерт и шестима свидетели. Тъй като разпитите вървяха бавно, останалите свидетели бяха върнати за следващо заседание.

19-годишните Васил Мицкулев, Георги Иванов, и Димитър Хорозов, 16-годишните Виктор Радин и Спас Радичев и 17-годишния Николай Петров са обвинени, че на 3 януари вечерта са нанесли жесток побой на Румен. Според адвоката на Васил Мицкулев Димитър Антонов в случая е намесено и момиче.

Ако се докажат обвиненията срещу шестимата, тримата пълнолетни ученици могат да получат от 2 до 10 години затвор, а за непълнолетните – наказанието се редуцира на 1 до 3 години лишаване от свобода.

Според обвинителния акт обвинените ученици напълно са осъзнавали действията си и са извършили престъплението по хулигански подбуди.  По време на разпитите младежите не са се признали за виновни.

Припомняме, че за случая стана известно, след като бе разгласен от родителите на момчето, чиято майка е журналист в Радио „Пловдив“. Впоследствие бе разпоредено пълно разследване от главния прокурор Сотир Цацаров.

Подобни статии

Top