Продължава взривяването на скали над пътя Девин – Кричим

И днес продължават взривните дейности на път III-866 Девин – Кричим. Вчера с два контролирани взрива бяха премахнати част от опасните скални късове при 102-ри километър. До момента са отстранени са около 400 куб. м скали.

Очаква се движението по пътя да бъде възстановено към края на работната седмица. До пускането му трафикът се насочва по път II-86 Пловдив – Асеновград – Чепеларе – Смолян.

От петък миналата седмица движението по третокласния път е блокирано поради опасността от свличане на скална маса, застрашаваща живота на аварийните екипи, разчистващи срутището. При обрушването на скалите от алпинисти бе установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Подобни статии

Top