Прокуратурата: Без изявления за убийството на Митьо Лудия

Пловдивската окръжна прокуратура и полицията работят усилено за разкриване на убийството 38-годишния Димитър Стоянов по прякор Лудия. Заместник-председателят на федерацията по „Шу ту“ бе убит снощи с два изстрела пред хотел в района на стадион „Лаута“. Полицията продължава да издирва убиеца.

Припомням, че Димитър Стоянов бе убит снощи около 19:30 часа. Той е застрелян с два куршума, тъй като са чути два изстрела от очевидци. Сигнал за простреляния мъж е подаден на тел. 112. Веднага на мястото на стрелбата са пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ, като мъжът е бил закаран в болница, но по пътя е починал.

Днес местопрестъплението все още бе отцепено от полиция. Засега обаче все още не е ясно кой е убиецът – той продължава да бъде издирван. Прокуратурата и полицията отказват да дават изявления.

Огледът на мястото на местопроизшествието е извършен под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив и окръжният прокурор Румен Попов. На място снощи бе и директорът на пловдивската полицейска дирекция Пламен Узунов.

Предприети са всички необходими действия за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви. Снощи полицията заварди и всички изходи на града. Все още няма информация какво е оръжието, с което е извършено убийството, но се предполага, че е дългоцевно.

Димитър Стоянов е съпруг на топ модела Росица Черногорова. Двамата имат две деца. За него се знае, че е започнал кариерата си като боксьор в спортен клуб „Тракия“, а впоследствие се е занимавал с ММА. Според запознати мъжът, който е бил знаково име за пловдивския ъндърграунд, е имал заложна къща.

От полицията съобщиха още, че снощи, 10-на минути след сигнала за убийството, на другия край на парк Лаута е намерен и опожарен автомобил. Служителите на реда изясняват дали изгорялата кола има връзка с убийството.

 

Подобни статии

Top