Прокуратурата в Асеновград иска арест за 18-годишния Страхил

40 съдебни заседатели в асеновградския съд

Асеновградската районна прокуратура ще внесе днес искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за 18-годишния асеновградчанин,  който преби и ограби 80-годишната Минка Павлова от садовското село Ахматово. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Срещу Страхил Симеонов е повдигнато обвинение за присвояване, грабеж с употреба на сила и противозаконно отнемане на моторно превозно средство.

До момента е установено, че на 16 август 2016 г. в с. Ахматово, Симеонов поискал от 80-годишната жена да го закара с маздата си до близка горичка, за да помогнат на майка му.  Той я излъгал, че тя е припаднала в полето и я помолил да го откара с колата дотам. Възрастната жена се съгласила и когато стигнали до мястото, тя и младежът излезли от колата. Той поискал телефона й, за да позвъни, но след като го използвал, не го върнал на пенсионерката.

Впоследствие Страхил пребил бабата и взел от нея златен синджир с кръстче и пръстен. След това изоставил жената в горичката и си тръгнал с колата й към Ахматова. Там обаче катастрофирал и се укрил от органите на реда.

На 17 август 2016 г. жената е била намерена в безпомощно състояние на пътя между селата Ахматово и Поповица от военослужещи от близкото поделение. Те я увили в одеяло и повикали Бърза помощ. Баба Минка била оставена на километър от най-близкия път и се влачила 12 часа, докато стигне до място, където може да бъде забелязана.

Симеонов е бил задържан от полицията в неделя – 21 август 2016 г. в Пловдив.

 

Подобни статии

Top