Прокуратурата в Пловдив пое случая с починалото бебе в УМБАЛ

bashta bebe

Пловдивската окръжна прокуратура разследва случая с починалото 40-дневно бебе от Пазарджик. Детето е починало в Университетската болница в нощта срещу неделя.

40-дневното момченце е прието в пловдивската университетска болница в много тежко състояние с наранявания в областта на главата, съобщи началникът на Клиниката по детска хирургия проф. Пенка Стефанова. Първоначално му е направена операция в неврохирургията.

И след операцията на неврохирурзите, детето в много тежко състояние е прието в Детска хирургия. Случаят завършва летално. Но за него е направено всичко възможно – ние компромис с детския живот никога не сме правили и няма да правим, посочи проф. Пенка Стефанова – шеф на Клиниката по детска хирургия.

Според проф. Стефанова има вероятност травмата на главата да е причинена от падане от леглото. Но има вероятност бебето да е и удряно, макар че майка му твърди обратното.

Бащата – Янко Симеонов, е категоричен, че жена му не е била в стаята, когато се е случил инцидентът с пеленачето. Момченцето било оставено само, заедно с 2-годишното си братче.

Ами тя го оставила и каза, че отишла навън да вземе нещо и като се върнала, намерила детето вътре ударено. И ми каза като се прибрах, разказа 41-годишният баща.

Когато бебето е получило травмата, бащата бил на работа, но прибирайки се, веднага завел момченцето в болницата. От пазарджишката болница обаче бебето било преведено в Университетска болница, където починало. Според Янко има вероятност пеленачето да е било ударено и от 2-годишното си братче, което и преди му било посягало.

Бебето било шестото дете в семейството.  Янко и жена му ги издържали със 750 лева заплата и парите от детските. Всички живеели в две стаички,  едната от които била с порутен покрив.

Предстои да излязат резултатите от аутопсията, за да стане ясна причината за смъртта на момченцето. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Извършват се огледи и разпити на свидетели.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top