Прокуратурата: Джипът-ковчег летял по „Руски“ със 175 км/ч, загиналият Кристиян не е бил дрогиран и пиян

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив са изготвени заключенията на две експертизи за катастрофата на бул. „Руски“ в гр. Пловдив

По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив, за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което на 13 май 2024 г. в гр. Пловдив, на бул. „Руски“, загинаха Кристиан Екмекчиян., на 21 г., водач на лек автомобил „Рейндж Ровър“, и 20-годишната Теодора Николова., негова спътничка, са изготвени две експертизи – химическа и автотехническа.

Според заключението на първата – химическа, в кръвта на водача на автомобила Кристиан, на 21 г., не са открити следи от употреба на наркотични вещества и други упойващи вещества.

Не е установено и наличие на алкохол в кръвта на Кристиан. Според автотехническата експертиза той е шофирал автомобила по отсечката със скорост 175 км/ч.     

При пътното произшествие са били ранени още две лица – мъж на 22 г. и жена на 22 г., пътували в автомобила. Тяхното състояние се подобрява. При отстраняване на последствията от катастрофата е пострадал пожарникар. Неговото състояние също се подобрява.

По делото се извършват и други действия по разследването.