Прокуратурата заведе дело срещу мъжа, пребил бигъла Алис

алис

Пловдивската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу Стоян И. от Хисаря заради малтретиране на куче, порода бигъл, като му е причинил тежко увреждане. За случая съобщи първи информационния сайт DCNEWS. /Повече вижте ТУК/.

Припомняме, че на 1 октомври 2015 г., мъжът пребил кучето Алис с метален прът, тъй като то било нападнало кокошките му. Срещу Стоян И. е повдигнато обвинение за проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като му е причинил противозаконно тежко увреждане, съобщиха от прокуратурата.

На кучето е извършен ветеринарномедицински преглед във Ветеринарна амбулатория в гр. Хисаря, при който е било установено, че е удряно многократно с метална тръба. На Али са нанесени травми в областта на муцуната, врата и кръстовата област.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

В хода на разследването, съгласно указанията на наблюдаващия прокурор, ще бъдат разпитани всички свидетели на инцидента за установяване на фактическата обстановка и ще бъде назначена ветеринарна експертиза за установяване механизма на причиненото увреждане, както и дали е било причинено тежко и  трайно увреждане.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

2 Коментара

  1. Антонина Ганева написа:

    Силно се надявам този садист да получи максимална присъда.Крайно време е да се прилага закона в тази държава.

  2. елена написа:

    Такъв идиот заслужава да взема аз един метален прът и да го побъркам …здраво място да не остане по него…..

Top