Прокуратурата иска арест за групата с фалшивите сирийски паспорти

Искат арест за групата с фалшивите сирийски паспорти

Пловдивският окръжен съд ще разгледа днес от 15.30 часа протеста на прокуратурата срещу отказа на Пловдивския районен съд за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” по отношение на Цветан Б., Аспарух Щ., Пею М. и Танчи Л. Миналата седмица им беше наложена „Парична гаранция” в размер на по 3000 лв. на всеки от тях.

Останалите двама от групата -Георги И. и Христо Л., които са с взета мярка „ Задържане под стража”, я обжалват днес, като настояват за по-лека.

Срещу шестимата са повдигнати обвинения по чл. 308 ал.7 от НК, затова, че за периода от м.юли 2014 г. до 23.08.2014 г. гр. Брацигово, гр. Карлово и гр. Пловдив в съучастие – Аспарух Щ., Христо Л., Цветан Б., Пею М. като извършители, Георги И. като подбудител и помагач и Танчи И. като помагач, са изготвили, държали и укривали материали, предмети и оръдия, за които са знаели, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – чуждестранни сирийски документи за самоличност с цел имотна облага.

Подобни статии

Top