Прокуратурата иска арест за шофьор без книжка, убил двама в катастрофа

Две жени в ареста за кражба на ламарини

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“ за катастрофа с двама загинали.

Днес, 27 август 2015 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Янко Борисов, на 35 г. от с.Ново село, Пловдивско, срещу когото е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица в резултат на нарушаване на правилата за движение – престъпление по чл. 343 ал.3 предложение 5 и 6 буква Б предложение 1 връзка ал. 1 буква В, връзка чл. 343 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 22 август 2015 г. около 19 часа по пътя Пловдив-Свиленград, в района на комплекс “Кемера”, Янко Борисов е шофирал собствения си лек автомобил БМВ с транзитни номера, регистриран на 3 юли 2015 г., като същия е неправоспособен водач.

При неправилно изпреварване, лекият автомобил БМВ се удря в движещия се пред него лек автомобил „Фолксваген Голф“, в резултат на което последния се преобръща, преминава в насрещното платно за движение, и в него се удря пътуващия в насрещното платно за движение лек автомобил „Мерцедес“, с немска регистрация, управляван от турски гражданин.

Две лица, на 41 г. и на 45 г. от София, пътуващи в лекия автомобил „Фолксваген Голф“, са загинали на място. От произшествието е пострадало и лице в лекия автомобил „Мерцедес“.

Окръжен съд-Пловдив ще заседава по искането на Окръжна прокуратура-Пловдив днес от 14 часа в 9 зала.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top