Прокуратурата иска постоянен арест за сина на убитите Караджови

Очаква се днес Пловдивската районна прокуратура да внесе искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо служителя от Икономическа полиция Венцислав Караджов. Вчера той бе обвинен за двойното убийство на родителите си Божура и Цветан Караджови. Телата на двамата бяха открити на 17 май следобед в двора на къщата им в пловдивския кв. „Христо Смирненски“. Още тогава разследващите заподозряха за убийството синът им, с когото те имали спорове за имота, в който живеели.

Първоначално Венцислав Караджов беше задържан за 24 часа за убийството, но след като не бяха събрани достатъчно доказателства да бъде обвинен, той бе арестуван за още едно денонощие за предоставяне на огнестрелно оръжие на 15-годишния си син Алекс. Впоследствие му бе повдигнато обвинение за това и му бе наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

От няколко дни разследването се активизира, проведени бяха поредица от обиски в дома на Караджов и на вилата му в Дедево. Разследващите започнаха да притискат съпругата, сина и тъщата на полицая, докато накрая арестуваха и Каля Караджова за 24 часа по закона за МВР.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на Караджов за убийството на родителите му и съобщи, че следобед ще се гледа искане за вземане на мярка за неотклонение. Впоследствие обаче се разбра, че полицаят цял следобед е давал показания пред следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив, в присъствието на адвокатката си. От прокуратурата съобщиха, че той е пожелал да даде подробни обяснения по досъдебното производство.  Разпитите продължиха над 4 часа.

За извършеното престъпление по  чл. 116 ал.1 от Наказателния кодекс законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Засега не е ясно какво се случва с Каля Караджова, чиито 24 часа арест по ЗМВР изтекоха вчера вечерта. Срещу все още нея няма повдигнато обвинение. Преди три дни обаче тя съобщи, че е била заплашена от разследващите, че ще я обвинят в съучастие на съпруга си, ако не признае, че е той е убил родителите си.

 

 

 

 

Подобни статии

Top