Прокуратурата: Линейката с пребития шофьор е дошла навреме

Линейката, чийто шофьор бе пребит от 16-годишно момче в петък вечерта, е пристигнала на адреса в пловдивския квартал „Кючук Париж“ 10-12 минути, след получаване на сигнала в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Разследващите са изяснявали инцидента по минути, за да отхвърлят всякакви подозрения за закъснение от страна на медиците.

16-годишен заби юмрук в лицето на шофьор на линейка в Кючука

„Сигналът на тел. 112 за болния човек е подаден в 19.28 ч. Воден е 2-минутен разговор с оператора на спешния телефон. 3 минути по-късно информацията е предадена на ЦСМП-Пловдив. В същото време там е имало предаване на смените, но спешен екип веднага тръгва към адреса. 10-12 минути по-късно медиците вече са на място. Още повече, че сигналът за побой над шофьора на линейката е подаден в 19.50 отново на спешния телефон 112“, поясни говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев.

Болният е бил човек, страдащ от исхемична болест на сърцето. Когато екипът от Бърза помощ е пристигнал, той вече е бил мъртъв, уточниха от прокуратурата. Именно това е провокирало агресията у сина на мъжа – 16-годишен тинейджър. Момчето се нахвърлило върху шофьора и го ударило с юмрук, в лицето. Няма нанесени удари с метален бокс, подчерта прокурор Илиев.

Младежът не е криминално проявен, но срещу него също е започнато бързо производство за нанасяне на телесна повреда на шофьора на линейката. Той не е задържан и няма наложена мярка за неотклонение, уточниха от прокуратурата.

Подобни статии

Top