Прокуратурата обвини внука на убитите Караджови

Прокуратурата повдигна обвинение  и срещу сина на полицая от Икономическа полиция Венцислав Караджов Алекс, съобщи за DCNEWS адвокатката на ченгето Зоя Тошкова. „Обвинението е по чл. 339 ал.1 от Наказателния кодекс за държане на огнестрелно оръжие“, уточни юристката.

Точната формулировка на текста от НК е: „Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години“.

От Районна прокуратура потвърдиха за DCNEWS повдигнатото обвинение и съобщиха, че след редукция предвижданото от закона наказание се намалява до 3 години лишаване от свобода. На Караджов-младши е наложена мярка за неотклонение „надзор от инспектор при Детска педагогическа стая“.

Първоначално обаче се очакваше обвинението срещу 15-годишния Алекс Караджов да бъде за незаконното му обучение в стрелба край родопското село Дедево от баща му, тъй като обвинението му е повдигнато по същото дело.

Припомняме, че на 13 юни майката на Алекс – Каля Караджова, получи призовка да отиде със сина си в Първо районно, за да му бъде повдигнато обвинение.

Бащата на Алекс също е обвинен, че е учил сина си да стреля с пистолет край Дедево. По-тежкото обвинение срещу ченгето обаче е за двойното убийство на родителите му, чиито тела бяха открити разстреляни в двора на дома им на ул. „София“ в кв. „Христо Смирненски“ на 17 май, тази година.

След като беше оставен за постоянно в ареста по първото обвинение – за това, че е учил сина си да стреля, на ченгето бе наложена постоянна мярка „Задържане под стража“ и по обвинението за убийството на родителите му. Караджов обаче отрича да е извършил тежкото престъпление.

Въпреки това криминалистите смятат, че единствено той е имал мотив да убие майка си и баща си, тъй като между него и тях е имало спор за къщата, в която Божура и Цветан Караджови са живеели. Адвокатите на Венцислав обаче лансираха версията, че той е натопен заради конфликт с бившия си шеф от Икономическа полиция.

Междувременно от пресцентъра на полицията съобщиха, че срещу ченгето е образувано дисциплинарно производство. „То се образува, след като срещу полицейски служител бъде повдигнато обвинение“, поясниха от пресцентъра. Оттам допълниха, че дисциплинарното производство има срок, който тече в момента и в който трябва да бъдат събрани документи и доказателства, че полицаят е нарушил задълженията си. Едва тогава ще се прецени дали той ще бъде уволнен от служба.

 

Подобни статии

Top